Written by

Sergej Polunjin – rok star u baletskom kostimu

m:tel IPTV| Views: 296

dancer-film

Film Dancer, Open HBO videoteka

Konroverzni Sergej Polunjin, zvijezda je fantastičnog dokumentarnog filma „Plesač“ (Dancer), rađenog 2016. godine u HBO produkciji u režiji Stivena Kantora.

Film prati ukrajinskog dječaka Sergeja, koji je od malih nogu pokazivao talenat za sport i balet i dirljivo opisuje njegove žrtve, kao i žrtve njegove porodice na putu do planetarne umjetničke slave.

Krv i znoj proliveni da bi plesne pokrete doveo do perfekcije, postaju smisleni kada zaigra na sceni. A igra ga je odvela daleko, čak do Kraljevskog baleta u Londonu kome je, nakon što nije pristao na stroga pravila igre, na čuđenje okoline okrenuo leđa.

Loš momak u umjetnosti za nježne, istetovirani buntovnik u baletskom kostimu, ostavio je širu publiku bez daha plešući uz zvuke Hozijerove numere „Take me to church“.

I upravo kako se kaže u HBO recenziji ovog filma, osim divljenja Polunjinovom sirovom talentu i divljoj ambiciji, film „Plesač“ pokazuje kako bogatstvo i uspjeh ne moraju da budu dovoljni, kada je riječ o pronalaženju ličnog i profesionalnog identiteta.

Nadamo se da je ovo dovoljno razloga da „odšetate“ u Open videoteku. Sve o Open IPTV paketima dostupno vam je na adresi open.mtel.ba