Sesir profesora Koste Vujica

Written by

Sjajna domaća serija “Šešir profesora Koste Vujića” na kanalu RTRS

m:tel IPTV| Views: 707

RTRS, svakim danom u 20:15 časova

Sesir profesora Koste Vujica

Svakoga dana na kanalu RTRS možete pratiti priču o jednom zaista neobičnom profesoru koji je na najljepši način obilježio školsko doba svojih učenika, od kojih će mnogi kasnije postati veoma ugledni građani i čuveni pisci. Mihailo Petrović – Mika Alas, Jovan Cvijić, Jaša Prodanović i Pavle Popović bili su samo neki od njegovih učenika koji će kasnije postati velike istorijske ličnosti.

Ova serija, koja je snimljena prema popularnom romanu Milovana Vitezovića, prati priču profesora njemačkog jezika Koste Vujića koji je bio odličan pedagog i veoma omiljen među svojim učenicima. On je predavao učenicima Prve muške gimnazije u Beogradu koju su tokom istorije pohađali mnogi velikani srpske književnosti i politike. Profesor Vujić ekscentričan je i ima specifičan pristup dok predaje svojim učenicima, a mnogobrojnim avanturama i zavrzlamama doprinosi i činjenica da su njegovi učenici podjednako ekscentrični. Profesor odlazi u penziju nakon što isprati svoju zadnju generaciju, a učenici se žele pobrinuti da mu zauvijek ostanu u pamćenju.

Režiju serije potpisuje Zdravko Šotra, a u glavnoj ulozi ekscentričnog profesora pojavljuje se čuveni srpski glumac Aleksandar Berček. Pored njega, zapažene uloge ostvarili su i Ivan Bosiljčić, Vojin Ćetković, Vesna Čipčić, Aleksandar Radojičić, Miloš Biković i Mladen Sovilj.