Shazam će napokon biti dio iPhone kontrolnog centra

Written by

Shazam će napokon biti dio iPhone kontrolnog centra

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 104

Apple je krajem 2017. godine  upogonovao Shazam, aplikaciju za prepoznavanje muzičkih numera, ali će on tek sada biti dio iPhone kontrolog centra.

Biće vam oprošteno ako ste zaboravili na njega, jer Apple zapravo nije toliko učinio sa Shazamom… do sada.

U najnovijoj beta verziji programera za iOS 14.2, dodan je (preko MacRumors-a) u iOS kontrolni centar (ekran ispunjen prečicom koji se pojavljuje kada prevlačite nadole od gornjeg desnog dijela ekrana iPhone-a (ili nagore, na nekim modelima).

To znači da možete lako natjerati iPhone da prepozna neku melodiju, bez obzira da li je emitovanje na samom iOS uređaju ili sa spoljnog izvora (da, čak i kada slušate preko AirPods-a).

Nakon što se pjesma prikaže, dobićete opciju da je slušate na Apple Music-u. Drugi servisi striminga, kao što je Spotify, izgleda da nisu podržani.

Ova karakteristika čini Shazam malo bitnijim za iPhone; prethodno ste morali da pozovete Siri ili da pokrenete samu aplikaciju da biste prepoznali pjesmu.

Apple je takođe dodao nekoliko drugih manjih karakteristika povezanih sa muzikom. Prijedlozi za Apple Music će se sada prikazivati u Control Center-u kada ne reprodukujete muziku, a kontrole za muziku u vidžetu Nov Playing su malo redizajnirane.