Written by

Sjajni savjeti za EMUI za sve korisnike Huawei i Honor telefona

mobilni svijet, u žiži| Views: 635

Proizvođači telefona u većini slučajeva prilagode interfejs telefona, a sa EMUI kod Huawei modela je jasno vidljiv dodir proizvođača. Korisnički interfejs uglavnom nudi iskustvo koje je se prilično razlikuje od onoga koje je na Androidu. Mi vam donosimo neke od najboljih EMUI funkcija.

Prilagođavanje interfejsa

Jedna od glavnih prednosti EMUI-a je bez svake sumnje to što ga bez ikakvih problema možete prilagoditi sebi.  Možete postaviti svoju fotografiju kao pozadinu, staviti aplikacije u posebnu ladicu, kretati se pomoću fizičkih ili virtuelnih tipki, možete promijeniti poredak aplikacija.

Ubrzajte interakciju

Na EMUI-u postoje neke funkcije koje je preporučljivo aktivirati jer vam dozvoljavaju da ubrzate interakciju.  Među opcijama koje bi trebalo da aktivirate su svakako glasovne komande, podešavanje da možete pozvati kontakt sa zaključanog ekrana i još mnogo toga. 

Sigurnost

Kad je u pitanju sigurnost vašeg uređaja postoji više načina da ga osigurate. Tu je PIN, lozinka, čitač otisaka prstiju kao i prepoznavanje lica. Na EMUI-u možete postaviti jedan ili više otisaka prstiju pomoću kojih ćete otključavati vaš uređaj.  Možete šifrirati vaše dokumente, fotografije , audio i video zapise. Isto tako možete blokirati pristup pojedinim aplikacijama.