Written by

Sjajni trikovi pomoću kojih ćete ubrzati svoj telefon

kako? lako!| Views: 88

shutterstock_1092433508

Iako možda mislite da za vaš telefon nema nade i da ne možete uraditi apsolutno ništa da poboljšate njegov rad, grdno se varate jer postoje brojni, veoma efikasni trikovi koji će vam pomoći da ubrzate svoj pametni telefon.

Update: Veoma je važno da apdejtujete svoj operativni sistem ukoliko to nije automatski namješteno na vašem telefonu jer to je ono što najčešće usporava uređaje.  

Instalirajte prilagođeni ROM: Ukoliko Google ili vaš provajder nisu usklađeni sa apdejtom onda je rješenje da instalirate prilagođeni ROM čija glavna funkcija je da prilagođava Android.

Očistite Home Screen: Veoma je važno da povremeno čistite početni ekran, uklonite sve što vam nije potrebno, pogasite aktivne stranice i aplikacije koje pozadinski koriste memoriju.

Smanjite animacije: Ovo možda neće u potpunosti urzati rad vašeg telefona, ali će svakako ubrzati tranziciju između prikaza i ekrana i prelaska sa jedne aplikacije na drugu.

Očistite Cache podatke: Ovo je savjet koji se uvijek provlači kad je u pitanju poboljšanje rada telefona i zato to treba da shvatite ozbiljno i redovno to obavljate.

Isključite Auto – Sync: Ako imate moderniji telefon onda je velika vejrovatnoća da se ponaša dobro u većini situacija. Jedino kada možete primjetiti da je usporio jeste kada skidate nove aplikacije, a razlog tome je uglavnom automatska sinhronizacija koju treba da isključite, ako želite da telefon baš uvijek bude brz.

Pozadinski servisi: Uklonite sve servise koji troše RAM čak i kada ih ne koristite jer to će sigurno ubrzati vaš telefon.