Written by

Skype prevodilac

m:ovo m:ono| Views: 84

skype prevodilac

Jedno od najvećih bogatstava koje čovjek može da posjeduje jeste poznavanje stranih jezika. No, sasvim je razumljivo da ne možete znati baš svaku riječ na svim svjetskim jezicima. Kako da se onda upustite u razgovor sa prijateljima koji žive u Španiji ili Italiji kad ne znate njihov jezik? Upravo u tome će vam pomoći Skype prevodilac.

Da biste postali pravi mali lingivista, dovoljno je da sa linka http://www.skype.com/en/translator-preview/ preuzmete svog Skype prevodioca i spremni ste za razgovor sa rođacima i prijateljima koji ne znaju vaš jezik.

Dok pričate, riječi se prevode na jezik vašeg sagovornika. Ukoliko nešto ne razumijete zbog toga što osoba sa kojom razgovarate prebrzo ili nerazumljivo priča, ne brinite; Skype prevodilac će vam ispisati riječi na ekranu. Trenutno su u ponudi prevodi za engleski, španski, italijanski i mandarinski, a uskoro će biti dostupni i drugi svjetski jezici.

Pored toga, možete slati instant poruke napisane na 50 različitih jezika. Zahvaljujući Skype prevodiocu sada će čak i vaša baka moći pričati sa rođacima koji žive u Americi i govore samo engleski jezik.