Written by

Skype testira novu opciju – uskoro ćete moći dijeliti sadržaj sa vašeg telefona

m:apps, preporučujemo| Views: 875

Opcija koju su svi dugo čekali, uskoro bi mogla biti dostupna korisnicima. Popularna mreža Skype planira da uvede dijeljenje ekrana telefona tokom video-poziva, a ova mogućnost trebalo bi da bude dostupna korisnicima Android i iOS uređaja.

Korisnici će tako, zahvaljujući novoj funkciji, biti u mogućnosti da sve što tokom razgovora pokrenu na telefonu podijele sa prijateljima, porodicom ili poslovnim partnerima. Ova funkcija biće naročito interesantna za poslovne korisnike s obzirom da bi se na ovaj način mogle dijeliti i PowerPoint prezentacije.

Ova mogućnost, za sada je dostupna samo Skype insajderima, a svi zainteresovani mogu da se prijave za testiranje opcije. Međutim, datum lansiranja nije poznat, ali s obzirom da su testiranja u punom jeku, pretpostavke su da će uskoro biti dostupna i korisnicima.

Iz Microsoft-a je stigla i zvaničan potvrda o uvođenju nove opcije, a prema navodima portala The Verge, neće odmah biti dostupna za Apple uređaje. Međutim, samo je pitanje vremena kada će se to dogoditi.

Potencijalne aplikacije mobilnog dijeljenja ekrana su različite i izuzetno korisne. Dvije osobe mogu sarađivati na projektu, planirati godišnji odmor, konsultovati jednu drugu o strategijama za upoznavanje ili sve druge stvari.

Druge namjenske aplikacije za dijeljenje ekrana za Android i iOS već postoje, ali bi Skype mogao da ih potkopa tako što će konačno dozvoliti svojim korisnicima da se igraju sa ovom funkcijom. Ostaje nam samo da sačekamo lansiranje, a potom i uživamo u novoj dimenziji komunikacije.