Written by

Skype uveo grupne video razgovore za mobilne uređaje

moj android| Views: 404

skype-group-video-calling

Jeste li možda nekada poželjeli da vidite lica svih osoba kada se dopisujete u nekoj grupi? Skype je sada i to učinio mogućim!

Naime, Skype je prošlog mjeseca prvi put objavio planove da želi da aktivira grupne video pozive i za mobilne uređaje, a ova usluga je sada postala aktivna za Andorid i iPhone telefone i tablete u Sjevernoj Americi i dijelu Evrope. Takođe, iz kompanije najavljuju da će ova funkcija biti dostupna širom svijeta tokom marta.

“Uskoro će svi imati slobodu da uživaju u potpuno besplatnim grupnim video okupljanjima – bilo kada, bilo gdje i bilo s kim”, napisao je Skype tim na svom blogu.

Iz Skype-a kažu da je na još tokom prošlog mjeseca desetine hiljada korisnika unaprijed registrovano kako bi testiralo funkciju, a oni su, po riječima Skype tima, pružili neprocjenjive povratne informacije, koje su timu pomogle da savršeno podese ovu funkciju, a ona sada podržava do 25 ljudi u grupnim video pozivima.

Skype tim takođe navodi da očekujete oštar, HD kvalitet videa, koji je posebno optimizovan za uređaj koji koristite, kao i kristalno jasan zvuk. Tokom razgovora se možete odlučiti da li želite da vidite mrežu sa licima svih učesnika u razgovoru odjednom ili fokusirani prikaz, koji će pokazati samo lice osobe koja govori u tom trenutku, a možete “pinovati” i određenu osobu u glavnom prikazu.

Tu je i još jedna sjajna opcija – mogućnost da pozovete bilo koga u grupni video razgovor, čak i ako nisu na vašoj listi kontakata ili nemaju Skype nalog. Dovoljno je samo da započnete razgovor na svom uređaju i možete dijeliti jedinstveni link razgovora preko email-a, WhatsApp-a, Messenger-a, Twitter-a ili Facebook-a.