Written by

Sljedeće godine dolazi iPhone sa trostrukom kamerom?

m:ovo m:ono| Views: 30

tripl

S obzirom na to koliko se forsiraju u posljednjih par godina, dualne kamere više neće biti dovoljne da zadovolje korisnike mobilnih telefona i ljubitelje modernih tehnologija i zato je kompanija Huawei među prvima napravila trostruku kameru na najnovijim telefonima P serije. Prema najnovijim informacijama, njihov primjer će slijediti i Apple koji bi na novom modelu iPhone-a koji treba da se pojavi naredne godine mogao imati upravo trostruku kameru.

Iako su mnogi analitičari predviđali da bi iPhone sa trostrukom kamerom mogao biti pušten ove godine jedan od najpoznatijih analitičara Apple-a, Ming – Chi Kuo, tvrdi da se to ipak neće desiti i da bi iPhone sa trostrukom kamerom trebalo da se pojavi u septembru naredne godine.

Huawei P20 Pro je prvi telefon sa trostrukom kamerom i to je bio veliki iskorak u odnosu na konkurenciju, a prema nekim informacijama Huawei će predstaviti i najnoviji Mate model koji će takođe imati ovu trostruku kameru. Sudeći  po ovome 2019. godina će biti godina trostrukih kamera, baš kao što je ovu obilježio notch.