Sony Xperia 5

Written by

Sony će uskoro predstaviti Xperia 5 Plus

iza ugla, mobilni svijet| Views: 163

U septembru prošle godine kompanija Sony je predstavila model telefona Xperia 5, a čini se kako bi uskoro mogla stići i unapređena Plus verzija.

Nedavno su se pojavili renderi telefona koji prikazuju kako je Sony odlučio da svoj model Xperia 5 poboljša. Prema nepotvrđenim informacija, Xperia 5 Plus imaće boxy dizajn sa nešto većim OLED ekranom od 6,6 inča. Takođe, ovaj pametni telefon trebalo bi da ima dvostruke prednje zvučnike.

Kao i na standardnom modelu, Plus verzija imaće dugme za uključivanje sa strane u koje će biti ugrađen i čitač otiska prsta. Uređaj će, kako navode izvori, imati prekidače za kontrolu zvuka i posebno dugme za fotografisanje.

Na lijevoj strani trebalo bi da se nalazi ulaz za SIM karticu, dok će donja strana biti rezervisana za USB-C priključaj. Xperia 5 nije imao 3,5 mm ulaz za slušalice, ali će Plus varijanta prema sadašnjim informacijama isti imati na vrhu.

Što se tiče kamere, Sony Xperia 5 Plus imaće 8 MP selfie kameru, i sistem od četiri kamere na zadnjoj strani od kojih će jedna biti ToF.

Ostale specifikacije ovog uređaja za sada su nepoznate, a jedino što se već sada može očekivati jeste da će Xperia 5 Plus imati ugrađen Snapdragon 865 čipset.