Written by

Sony na poseban način obilježio 30 godina Walkmana

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 168

Koliko vas se sjeća na koji način je olovka spašavala najdražu muziku na kasetama? A ko zna ko je Sora, za šta se on bori i kakve veze ima junak akcione igrice sa Walkman-om?

Sjećate li se oduševljenja kada ste, konačno, dobili svoj Walkman? Za one kojima prethodno pomenuta stvar nije poznata, u pitanju je izum koji je davne 1979. godine napravio prekretnicu za sve muzikoljupce i dugo vremena se zadržao kao omiljeni dodatak mladima na putu od kuće do škole.

S druge strane, Kingdom Hearts i glavni junak Sora od 2002. godine postepeno pričaju priču, stvaraju svijet, likove i različite avanture za gejmere širom planete.

Sony je odlučio da ove dvije stvari spoji u jednu i na taj obraduje sve fanove Kingdom Hearts franšize, ali i da oda počast Walkman-u. Posebno izdanje NW-A55 serije A Walkman-a, jedinstveno je i sa dizajnom najnovije verzije Kingdom Hearts 3. Ne zahtijeva korištenje kaseta i ima nešto više memorije nego što su one imale, tačnije 16 GB prostora za skladištenje omiljenih tonova.

Logičan prateći dodatak su i nedavno lansirane bežične slušalice WH-H800 h.ear, posebno izdanje, koje takođe prati dizajn Walkman-a.

A sve one kojima je igrica interesantnija od uređaja za slušanje muzike obradovaće činjenica da Kingdom Hearts 3 već mogu igrati na PlayStation 4.