Sony najavio brojne ekskluzive za PlayStation 5

Kompanija Sony još nije odlučila da u potpunosti otkrije sve planove u vezi sa nadolazećim PlayStation ekskluzivama, ali obožavaocima ipak daje uvid u to kada se neke video igre mogu očekivati na svjetskom tržištu.

Nedavno je potvrđeno da će svemirska horor pucačina Returnal izaći ovog marta, a da će Forbidden West i Ratchet and Clank: Rift Apart izaći tokom ove godine.

Što se tiče ekskluziva na kojima trenutno rade studiji izvan Sony-jevog vlasništva, Kena: Bridge of Spirits će izaći u martu, Solar Ash u junu, a Stray i Ghostwire Tokyo, koji se dugo očekuje, izlaze u oktobru ove godine.

Kada su u pitanju video igre planirane za period nakon 2021. godine, ostvarenje Project Athia, na kojem radi Square Enix, izlazi u januaru naredne godine, dok je igra Pragmata odložena za 2023. godinu.

Bitno je napomenuti da će u ovoj godini će Sony izdati još nekoliko naslova, a to su first-party PlayStation ekskluzive God of War, Gran Turismo 7 i još neka iznenađenja.

PlayStation 5 u prodaju je pušten početkom novembra prošle godine u SAD, Meksiku, Australiji, Novom Zelandu i Južnoj Koreji. Sedam dana kasnije postao je dostupan u ostatku svijeta, a to uključuje i naše prostore.