Written by

Sony napravio hrabar iskorak sa ultra osjetljivom dualnom kamerom

moj android| Views: 138

ksperia

Kompanija Sony konstantno pomjera granice sa novim Xperia XZ Premium modelom pametnog telefona  koji posjeduje jednu od najboljih kamera ikad viđenih na nekom telefonu. Ovaj telefon ima najvišu ISO 12800 osjetljivost za snimanje video zapisa kao i ultra visoku osjetljivost 51200 za fotografije i to kameri mogućava snimanje sjajnih fotografija i zapisa kod izuzetno smanjene osvjetljenosti. Dosad je to bilo moguće izvesti samo sa fotoaparatima sa izmjenjivim objektivima, tačnije onima kojima se služe profesionalci.

Napredna tehnologija kamere kod ovog modela je tu zahvaljujući novom dualnom senzoru u Moton Eye sistemu te procesoru signala fuzionih slika AUBE™ koji prikuplja više podataka od ljudskog oka. Sa ovim telefonom možete fotografisati baš kao profesionalac koristeći 4K HDR Movie snimanje i reprodukovati video u 4K rezoluciji na sopstvenom dlanu.

Video zapisi snimani na ovaj način imaju kristalno jasne detalje, oštre boje i kontraste. Xperia XZ2 Premium je jedini pametni telefon koji vam donosi pravi profsionalni kvalitet fotoaparata plus vrhunsko iskustvo zabave i to sve pomoću Qualcomm Snapdragon 845 procesora.