Sony PlayStation 4

Written by

Sony PlayStation 4 isporučen u 100 miliona primjeraka

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 406

Za nepunih šest godina nakon puštanja u prodaju PlayStation 4, Sony je najpoznatiju igračku konzolu na svijetu uspio isporučiti u 100 miliona primjeraka.

Na ovaj način, Sony PlayStation 4 konzola je postala najbrže prodavana konzola koja je dostigla ovu cifru. Tačnije, prodaja od 100 miliona komada postignuta je za pet godina i sedam mjeseci, što je za dva mjeseca brže nego što je to Nintendo uspio sa svojom konzolom Wii.

U drugom kvartalu ove godine (od 1. aprila do 30. juna) isporučeno je 3.2 miliona PS4 konzola, a očekuje se da će Sony do kraja godine prodati 15 miliona modela. Iz japanske kompanije je saopšteno da korisnici trenutno kupuju više digitalnih igara nego fizičkih diskova.

Američki Forbes je nedavno sastavio listu najprodavanijih konzola do sada, koja izgleda ovako:

  1. Sony PlayStation 2: 155 miliona
  2. Nintendo DS: 154 miliona
  3. Nintendo Game Boy: 119 miliona
  4. Sony PlayStation: 102 miliona
  5. Nintendo Wii: 101 milionn
  6. Sony PlayStation 4: 100 miliona
  7. Sony PlayStation 3: 87 miliona
  8. Microsoft Xbox 360: 84 miliona
  9. Nintendo Game Boy Advance: 81 milion
  10. Sony PlayStation Portable (PSP): oko 80 miliona

Uprkos jakoj konkurenciji, prije svega Xbox-a One i Nintendo Switch-a, očigledno je da je PS4 odnio pobjedu u ovoj generaciji igračih konzola. Od svog pojavljivanja, aktuelna Playstation 4 konzola je prikupila gomilu fanova zahvaljujući vrhusnkom hardveru i atraktivnim igrama. Očekuju se još minimalno dvije godine, a moguće i više, da PS4 bude aktuelna na tržištu. Podsjetimo, dugoočekivani PlayStation 5 bi trebao da stigne tokom 2020. godine, a sve glasine o narednoj generaciji konzole možete pročitati ovdje.

Sony PlayStation 4 u m:tel ponudi

Za više informacija o kupovini ovog uređaja, koju možete uz odobarane m:tel tarife obaviti i na rate, posjetite stranicu m:tel webshop-a. Trenutno je aktuelna akcija u kojoj svi kupci SonyPlayStation 4 konzole dobijaju na poklon igru Fifa 2019 i joystick.