Written by

Sony PlayStation 5: Sve glasine i novosti na jednom mjestu

m:ovo m:ono| Views: 463

Foto: OlegDoroshin/Shutterstock.com

PlayStation 4 konzola uskoro slavi svoj četvrti rođendan. Nakon što je osvojila milione fanove širom svijeta kojima je obezbijedila sate i sate vrhunske zabave u virtuelnom svijetu došlo je vrijeme da ustupi mjesto svojoj mlađoj i unaprijeđenoj verziji koja nosi redni broj 5.

Na internetu su već uveliko krenule spekulacije o tome kako će nasljednik popularne konzole izgledati. Iako se PlayStation 4 i dalje odlično prodaje na svjetskom tržištu, generalni direktor kompanije John Kadera nedavno je objavio kako je ova konzola definitivno dala svoj maksimum i kako su na redu novi pomaci.

Velika novost je i da će nova konzola donijeti novosti po pitanju naprednije DRM tehnologije. DRM ili menadžmet digitalnim pravima (Digital Rights Management) predstavlja metodu sigurnosti koja proizvođačima video igara pomaže pri osiguravanju sadržaja od piraterije. Trenutni DRM metod je prilično nepouzdan dok bi novi trebao predstavljati popriličan napredak na ovom polju.

Sudeći prema internetskim glasinama do sada je potvrđeno da će nova konzola biti prilagođeni najnovijoj generaciji popularnih video igara što je pametan potez sa obzirom na munjevite promjene koje se iz mjeseca u mjesec dešavaju na ovom vrlo takmičarski nastrojen tržištu.

Ovom prilikom vas podsjećamo na m:tel ponudu u kojoj Sony PlayStation 4 uz dodatak dva džojstika i FIFA 18 igrice možete kupiti na 12 mjesečnih rata uz m:tel TV pakete.

Nedavno je objavljena vijest da je najizgledniji datum lansiranja nove generacije Play Station konzole 2020. ili 2021. godina što znači da će se fanovi morati još malo strpiti.