Written by

Sony pravi senzor za kameru od 48 megapiksela

moj android| Views: 316

Kompanija Sony nedavno je objavila kako proizvodi senzor za foto-aparate od 48 megapiksela, ali se postavlja pitanje šta će se desiti sa super slow mo opcijom od 960 fp jer ovaj senzor to ne podržava.

Izjavio je to predstavnik kompanije Sony, a mnogi smatraju da je to prilično razočaravajuće  jer je snimanje usporenog pokreta jedna od sigurno najboljih kad je Sony u pitanju, ali i kad je cijelo tržište iako su se Huawei i Samsung približili sa svojim funkcijama.

To naravno ne znači da neće biti telefona sa ovakvim senzorima jer je japanska kompanija možda pronašla način kako da omogući super slow-mo bez dodavanja fast DRAM-a senzorima. Kao alternativu kompanija može koristiti u potpunosti drugačije senzore za svoj flagship. Tu je i mogućnost postavke dualne kamere koja se sastpji od ovog senzora i senzora koji mogu izbaciti i usporene klipove.

Predstavnici Sony-ja nisu potvrdili da li je snimanje ovog senzora 12 megapiksela po veličini, već je rečeno da se nivo osjetljivosti podiže na 12 efektnih megapiksela.