Written by

Sony priprema Xperia 2 za IFA 2019

iza ugla, mobilni svijet| Views: 99

Kompanija Sony je nedavno predstavila model Xperia 1, a po svemu sudeći predstavljanje njegovog nasljednika možemo da očekujemo na IFA sajmu u Berlinu.

Spekuliše se da će Sony javnost upoznati sa dva nova telefona, čiji modeli nose brojeve J8210 i J8010. Ove informacije su se pojavile u UAProf fajlovima, dok su neki povezali nazive uređaja sa kodnim imenima SPHINX i HORUS.

Model J8210 je najvjerovatnije sljedeći premijum telefon kompanije Sony, budući da Xperia 1 nosi oznaku modela J8110.

Pretpostavlja se i da će novi uređaj nositi naziv Xperia 2, ali ni ime poput Xperia 1 Premium ne bi bilo preveliko iznenađenje. Informacije koje su se prethodno pojavile u javnosti sugerisale su da bi telefon sa tri kamere smještene sa strane mogao biti Xperia 1v/1s, kao i da će on biti predstavljen ove godine.

Malo se zna o specifikacijama telefona, ali je poznato da J8210 uređaj ima rezoluciju od 1920 x 1080 piksela, kao i odnos stranica 16:9. S druge strane, model J8010 će imati 3840 x 1644 rezoluciju, što je identično kao na aktuelnom modelu Xperia 1.

Pored pomenutih, nedavno su se pojavile i informacije o Xperia F fleksibilnom telefonu, ali zvaničnih potvrda predstavnika kompanije još nema. Ne preostaje nam ništa drugo nego da budemo strpljivi neko vrijeme kako bismo vidjeli koji od ovih modela će se prvi pojaviti na tržištu.