Written by

Sony PS5 bi mogao biti kompatibilan sa starijim konzolama

iza ugla, mobilni svijet| Views: 123

Sony je kad je u pitanju kmpatibilnost sa retro igricama propustio priliku sa aktuelnim PS4 modelom igraće konzole, a glasine kažu da bi se to moglo promijeniti sa PlayStation 5 modelom koji tek treba da se pojavi na tržištu.

Zamislite samo da je vaša konzola kompatibilna sa igricama svih starijih konzola koje su ranije izašle. Nama se čini da je to ostvarenje sna svoih fanova popularne Sony-jeve konzole, a taj san bi uskoro mogao postati stvarnost.

Prema navodima, ovaj patent je dizajnirao glavni arhitekta PlayStation 4, Mark Cerny, a taj patent bi u teoriji omogućio najnovijem modelu da pokreće softvere sa svih dosadašnjih modela. Ovo bi se postiglo na način da se novi softver „zavara“ tako da pomisli kako pokreće originalni softver. Jedini model PlayStation-a koji je bio poznat po ovome jeste „trojka“ nakon čega je Sony prestao sa radom na kompatibilnosti.

Ovaj patent ne bi trebalo da se odnosi na hardver i još uvijek nema informacija o specifikacijama, a prema ranijim glasinama novi PS5 modela bi se na tržištu mogao pojaviti naredne godine.