Written by

Sony speaker LF-S50G dostojna konkurencija Google Home-u

m:ovo m:ono| Views: 192

soni

Kompanija Sony se ozbiljno posvetila tržištu pametnih zvučnika, a nedavno je lansirala Sony LF-S50G koji je ozbiljna konkurencija Google Home-u.

Ono što ćete prvo primjetiti kod ovog uređaja jeste da je veom elegantnog dizajna, na vrhu se nalazi logo i dvije rupice gdje je lociran mikrofon. Cijeli zvučnik prekriven je tkaninom koji daje veoma mekanu teksturu, ali se ne lijepi za ruke. Osnova je prilično tanka sa dnom koji je obložen gumom da ne bi klizio.

Zvuk dolazi sa dva odvojen azvučnika, akvalitet je veoma dobra. Čak mnogo bolji nego kod većine zvučnika na tržištu. Zvučnici su vertikalno orijentisani što daje zaista poseban ugođaj. Kad je u pitanju sistem za prepoznavanje glasova on je zaista impresivan. Možete ga podesiti da prima komande samo od vas ili od više ljudi.

Možete ga povezati sa Google Assitant-om ukoliko skinete aplikaciju Google Home na vaš telefon i nakon toga možete namjestiti sve neophodne parametre. Na primjer imate noćni režim, možete upravljati sa uparenim uređajima, možete omogućiti glasovno raspoznavanje, podesiti jačinu alarma. Ako ga napravite da bude kompatibilan sa Google Home to znači da ćete moći kontrolisati ostale kompatibilne uređaje, ukoliko na njima postoji ta opcija.

Pametni zvučnik, pored glasovnih komand ima dostupne brojne kontrole pomoću gestova što znači da njime možete upravljati bez da ga dirate. Ako na primjer želite da prebacite na neku drugu pjesmu jednostavno pređite rukom preko uređaja u desnu stranu. Isto tako možete kontrolisati jačinu tako što ćete prstom iznad uređaja praviti kružne pokrete, u smjeru kazaljke na satu da pojačate i suprotno da smanjite.