Written by

Sony učinio modele Xperia XA2 i Xperia XA2 Ultra dostupnim za programere

moj android| Views: 721

xperia

Sony je dodao najnoviji par svojih pametnih telefona srednje klase, Xperia XA2 i Xperia XA2 Ultra, u svoj program Open Devices. Ovo sada povećava ukupan broj uređaja u Sony programu, koji je namijenjen programerima, na 31.

Resursi na raspolaganju uključuju alatke za otključavanje bootloader-a, vodiče za kompajliranje jezgra i uputstva za pristup Xperia XA2 i Xperia XA2 Ultra univerzalnim UART portovima. Sony ima čak i alat za flashing za ove telefone.

Ovo je sve dio napora da se olakša programerima da naprave prilagođene ROM-ove, koristeći Google-ov zvanični AOSP. Ovi alati takođe bi trebalo da olakšaju programerima da prebacuju softver sa drugih uređaja i koriste AOSP kao backend.

Svako ko je zainteresovan za razvoj softvera, trebalo bi da ode na odgovarajuće Soni Xperia Developer World GitHub stranice.

Sony upozorava da softver može biti nestabilan i namijenjen je samo programerima. Takođe, Xperia XA2 Ultra još uvek nema svoje mjesto u meniju Bootloader Unlock na Sony sajtu, mada bi to trebalo da se promijeni u bliskoj budućnosti.