Written by

Sony Xperia 1 – trostruka kamera moćnih sposobnosti

iza ugla, mobilni svijet| Views: 303

Kompanija Sony pripremila je jednu pravu tehnološku poslasticu za svoje korisnike. Riječ je o novom modelu Xperia 1 koji će imati trostruku kameru moćnih sposobnosti.

Ovaj telefon predstavljen je tokom ovogodišnje MWC konferencije, a Xperia 1 će biti prvi model ove kompanije sa tri kamere na zadnjoj strani. Prema dostupnim informacijama, glavna kamera će imati 26mm f/1.6 objektiv, a više scene biće moguće obuhvatiti uz 16mm kamere ili zumiranjem pomoću 52mm telefoto objektiva.

Kada je riječ o ostalim karakteristikama telefona, trebalo bi da ima 6.5-inčni OLED 4K ekran, Snapdragon 855 čip, 6GB RAM-a, kao i 64GB/128GB interne memorije i 3300mAh bateriju. Telefon stiže uz 21:9 odnos stranica, a čitav panel je zasnovan na CinemaWide osobini.

Prema navodima, Xperia 1 ekran neće pratiti XZ2 Premium model i prebacivati se na 1080p za većinu aplikacija. Sve će biti prikazivano u 4K rezoluciji, odnosno 3840 x 1644 piksela. Ipak, aplikacije koje ne podržavaju izvornu 4K rezoluciju će raditi u Full HD dok ta podrška ne stigne. Osnovne aplikacije, poput Home Screen, Gallery, Settings, biće ažurirane za novu rezoluciju, kao i eksterne platforme koje će biti spremne kada se telefon nađe u prodaji.

Xperia 1 biće dostupan u crnoj, bijeloj, sivoj i ljubičastoj boji, a na tržište bi trebalo da stigne narednog mjeseca.