Sony Xperia XA1 Ultra

sony

Jedan od glavnih aduta pametnog telefona Sony Xperia XA1 Ultra je prednja 16MP kamera s LED blicom za selfije koja ima optičku stabilizaciju slike.

Sony Xperia XA1 Ultra kompanije je predstavila ove godine i to sa unaprijeđenom glavnom kamerom kojoj je ugrađen senzor iz Sonyevih top modela s 23 MP rezolucijom, uz f/2.0 otvor blende i 24 mm sočivo. Fotografije snimljene ovom kamerom iako bez optičke stabilizacije  su više nego dobre naročito u uslovima dobrog osvjetljenja. Kada je u pitanju video moguće je snimati 2160p-30fps.

MediaTek Helio P20 čipset, Android 7 Nougat operativni sistem, baterija od 2700 mAh sa opcijom za brzo punjenje, samo su neke od karakteristika ovog telefona. Uz navedeni Octa-core procesor, sa 4 GB RAM i 32 GB interne memorije, proširive preko Micro SD slota do 256 GB biće zadovoljni i zahtjevni korisnici koji izaberu ovaj model.

Sony Xperia XA1 Ultra dolazi sa IPS LCD 6-inčnim ekranom Full HD rezolucije. Detaljne karakteristike i cijene ovog modela telefona možete pogledati u m:tel webshopu.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se