Written by

Sony Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra i Xperia L2 – novi telefoni za savršene selfie fotografije

moj android| Views: 330

xperia2

Sony Mobile Communications je nedavno u Las Vegasu predstavio Xperia XA2 i Xperia XA2 Ultra i najavio Xperia L2 telefon – poslednje modele Sony-jeve popularne linije srednjeg cjenovnog ranga posebno namijenjene selfie fotografijama. Hideyuki Furumi, zamenik izvršnog direktora istakao je da je osnovni cilj uvođenje novih tehnologija na najpristupačniji način i najavio je niz inovacija u 2018. godini.

Xperia XA2 ima moćnu zadnju kameru od 23 MP sa kojom će fotografije imati kristalno jasne detalje, omogućeno je snimanje 4K videa a radi dramatizacije akcije i pokreta uređaj ima i “slow motion” opciju snimanja videa. Prednja kamera od 8 MP ima širokougaoni pogled od 120° i idealna je za snimanje selfie fotografija sa prijateljima. Full HD ekran sa jakim i izdrživim Corning Gorilla Glass staklom od 5.2 inča savršeno je uklopljen u dizajn bez ivica. Baterija visokog kapaciteta od 3300 mAh i Qualcomm Snapdragon 630 omogućavaju dug rad uz fluidne i brze perfomanse. Brzo punjenje sa Quick Charger UCH12W obezbjeđuje sate rada sa samo nekoliko minuta punjenja.

Xperia XA2  će biti dostupan u četiri boje: srebrna, crna, plava i roza.

Xperia XA2 Ultra je najnoviji pametni telefon takođe namijenjen snimanju selfi fotografija. Zadnja kamera od 23 MP je potpuno ista kao i kod Xperia XA2 ali ovaj model ima dvije prednje kamere, jednu od 16MP sa funkcijom optičke stabilizacije slike i drugu od 8MP sa širokougaonim objektivom od 120°. Night Portrait Flash obezbijediće jasne fotografije sa prirodnim izgledom.

Xperia XA2 Ultra ima veliki Full HD ekran od 6 inča, bateriju visokog kapaciteta od 3580 mAh koja omogućava još duže korišćenja uređaja, a Qualcomm Snapdragon procesor obezbjeđuje odlične perormanse i brži multitasking. Tehnologija brzog punjenja za samo nekoliko minuta osigurava nekoliko sati nesmetanog rada.

Xperia XA2 Ultra biće dostupan u četiri boje: srebrna, crna, plava i zlatna.

Najavljeni telefon Xperia L2 imaće HD ekran od 5.5 inča, bateriju kapaciteta 3300 mAh i širokougaonu prednju kameru od 8 MP sa uglom gledanja od 120°.

Xperia XA2 i Xperia XA2 Ultra imaće 8.0 Oreo operativni sistem, a očekuje se da će telefoni na našem tržištu biti dostupni od februara a Xperia L2 od aprila ove godine.