Written by

Sony Xperia XA3 dolazi sa displejem 21:9 i bez izreza

iza ugla, mobilni svijet| Views: 111

Sony je do sada sa svojim telefonima igrao “prilično sigurno”, pa je posljednjih nekoliko generacija imalo gotovo identičan dizajn. Međutim, novi telefoni kompanije Sony potpuno će vas oduševiti.

Sada će, bar prema najavama, modeli Xperia XA3 i XZ4 imati veliki ekran i odnos stranica 21:9. Prema nezvaničnim informacijama, nadolazeći “Sony Xperia 10 Plus” ili Sony Xperia XA3 Plus pridružuje se telefonima s 6,5-inčnim ekranom i istim odnosom stranica.

Skener otiska prsta trebalo bi da bude postavljen na bočnoj strani uređaja. Xperia XA3 će imati 4GB RAM-a, 64GB interne memorije, 3.500mAh bateriju i dvostruku kameru na poleđini u kombinaciji – 23MP + 8MP. Na dnu uređaja nalaziće se USB Type-C priključak i zvučnici, dok će vrhu biti ugrađen 3.5mm priključak za slušalice .

Sony Xperia XZ4, Xperia XA3 i Xperia XA3 Plus biće predstavljeni na MWC 2019, koji se u Barseloni održava kraj februara. Neke nezvanične informacije govore da će kompanija preimenovati modele Xperia XA3 u “Xperia 10” i Xperia XA3 Plus u “Xperia 10 Plus”, što ima smisla zbog značajanog redizajna modela.