Written by

Sony Xperia XZ1 spremna za predstavljanje u Berlinu

moj android| Views: 81

soni1

Sony će tokom IFA 2017 sajma u Berlinu, koji se održava od 1. do 6. septembra predstaviti novi Xperia XZ1 premijum telefon, a prije predstavljanja otkriveno je kako će ovaj pametni telefon izgledati.

Prema objavljenim press renderima Xperia XZ1 neće se mnogo razlikovati od aktuelnog top modela kompanije Sony – Xperia XZ Premium. Poleđina je kreirana od metala i omogućiće NFC funkcionalnost, dok su stranice od plastike. Na poleđini se i dalje nalazi jedna kamera, kao i dodjeljeni taster sa desne strane. Prednja strana zadržava Xperia dizajn sa prostranim izvicama sa gornje i donje strane. Kada su boje u pitanju do sada je sigurno da će Xperia XZ1 biti dostupan u rozoj i crnoj boji.

Kada su tehničke karakteristike u pitanju, ništa još nije potvrđeno, ali ostalo je tek nekoliko dana do razotrkivanja svih detalja. Nagađa se da će ovaj telefon između ostalog imati Full HD ekran od 5,2 inča, Snapdragon 835 procesor i zadnju kameru od 19 megapiksela. Osim ovog modela Sony će predstaviti i Xperia XZ1 Compact model.