Written by

Sony Xperia XZ3: Japanski odgovor na Galaxy S9

moj android| Views: 723

U okviru IFA sajma u Berlinu, kompanija Sony predstavila je najnoviji model Xperia XZ3 modela telefona koji je prilično iznenadio performansama i specifikacijama. Ovaj telefon samo na prvi pogled izgleda kao onaj s početka godine.

Kućište je napravljeno od jednog komada aluminijuma zbog koga je telefon tanji, ali i do 40 odsto čvršći od svog prethodnika. Zbog novog procesa proizvodnje uspjeli su da u telefon istih dimenzija ugrade ekran čija je dijagonala šest inča, a rezolucija je 1440 x 2880 piksela. Za ovaj telefon po prvi put je korištena Sony OLED vrsta ekrana.

Sony je u novu seriju unio promjene kad je u pitanju dizajn koji prati prijašnju ideju, ali je promjena u tome što se sa obe strane nalazi blaže zakrivljeno staklo koje štiti od udaraca i ogrebotina. Tu je i sasvim novi interfejs koji je osnažen vještačkom inteligencijom i na taj način se prilagođava svakom korisniku.

Glavna kamera telefona ima 19 megapiksela dok ona prednja ima 13. Ispod kućišta se nalazi Snapdragon 845 čipset koji je poboljšan Adreno 630 grafikom, a tu je i sjajnih 4 GB RAM-a i 64 GB memorije. Podržava dvije SIM kartice kao i micro SD, a jačina baterije iznosi 3330 mAh.

Oo što je neobično u vezi ovog modela jeste što nema izlaz za slušalice.