Written by

Sony Xperia XZ4 će imati trostruku kameru od čak 52MP

iza ugla, mobilni svijet| Views: 141

Već prvog dana ovogodišnjeg MWC sajma u Barseloni, Sony će predstaviti svoje nove uređaje. Među njima će se naći i fantastični model XZ4, čija će glavna kamera imati čak 52MP.

Iako nema zvaničnih potvrda o kameri modela Sony Xperia XZ4, posljednje informacije govore da će na poleđini imati tri objektiva. Prema pisanju Reddit-a, otvor glavnog objektiva imaće mogućnost prijema velike količine svjetla, što će ga činiti dobrim u uslovima slabog osvjetljenja. Uređaj će imati i telefoto objektiv od 16MP, zajedno s objektivom od 0,3MP (Time of Flight). Upravo taj ToF objektiv biće korišten za dubinsko fotografisanje, što bi trebalo biti korisno za bokeh efekte.

Do sada poznate specifikacije novog modela zaista obećavaju – Sony Xperia XZ4 imaće OLED ekran dijagonale 6.5 inča, rezolucije čak 3.360 x 1.440 piksela i odnosa stranica 21:9. Gornja i donja ivica biće neobično velike za aktuelne trendove dizajniranja telefona, ali Sony smatra da će korisnici lako preći preko toga zbog kvaliteta ekrana i drugih mogućnosti. Telefon će imati i 6 GB RAM, 128 GB interne memorije i microSD slot, bateriju kapaciteta čak 4.400 mAh i nov sistem brzog punjenja – Qnovo Adaptive Charge. U uređaju stiže i Snapdragon 855 čipset, Android Pie, a očekivanja su da će telefon u slobodnoj prodaji biti prije ljeta.

Nećemo morati dugo čekati za potpune informacije o novom Sony Xperia XZ4 telefonu. Kompanija će već 25. februara na posebnom događaju za novinare predstaviti svoj adut za 2019. godinu.