Written by

Sony Xperia XZ4 stiže na MWC

mobilni svijet| Views: 221

Mnogo se spekuliše o novom modelu Sony-jevog smartphone-a, a postavlja se i glavno pitanje da li će Sony Xperia XZ4 u februaru opravdati očekivanja?

Neko vrijeme je kompanija na udaru tech kritičara i fanova zbog dizajna smatrphone-a kojeg se drži godinama, što se promijenilo zakrivljenim dizajnom XZ2 modela i šest mjeseci mlađem XZ3. Pretpostavlja se da će se nastaviti tradicija lansiranja novog modela na šest mjeseci, pa se i XZ4, u skladu sa tim očekuje krajem februara ove godine.

Sudeći prema informacijama o dizajnu koje su procurile u javnost novi model dimenzija 166.9 x 72.4 x 8.2 mm neće biti zakrivljen kao prethodnici, ali će sigurno imati dvije dual kamere sa blicem. Da li će na poleđini biti prisutna i treća kamera, još nije poznato. Očekuje se da imati senzor za otisak sa jedne strane telefona, kao i izrazito dugačak displej. Ipak, za ljubitelje manjih telefona će, navodno, biti dostupan i XZ4 Compact model.

Novi Qualcomm-ov procesor Snapdragon 855 bi trebao biti dio telefona, uključujući 6 GB RAM memorije i 64 GB interne memorije koja se može povećati microSD karticom, ali se nagađa i da će biti dostupna verzija sa 256 GB interne memorije. Funkcije Sony Xperia-e XZ4 nisu poznate, ali upotreba Snapdragon 855 bi trebala donijeti bolje performanse i duže trajanje baterije.

Sve opcije vezane za ovaj telefon su otvorene, a prve, zvanične informacije ćemo čuti 25. februara povodom press konferencije za MWC.