xperia z2

Written by

Sony Xperia Z2 – telefon po svačijoj mjeri

moj android| Views: 334

sony xperia z2

Početkom ove godine Sony je u Barseloni svečano predstavio novi model Xperie Z2 i to svega četiri mjeseca nakon lasiranja njegovog prethodnika Z1 i godinu dana nakon lansiranja prvog smartfona iz ove serije.

Sva tri modela su dizajnom veoma slični, ali su se performanse iz modela u modela unapređivale, a ovaj posljednji ima i nešto veći ekran. Oni koji su imali prilike da isprobaju Z2 kažu da su njegovih 5,2 inča savršena mjera za gledanje videa, a da telefon pri tom nije previše glomazan i nezgodan za rukovanje.

Pored toga što je ponio titulu najvećeg Sonyjevog smartfona Z2 može da se pohvali i fenomenalnim specifikacijama zbog kojih će ga poželjeti svako ko se imalo razumije u mobilne telefone.

Pokreće ga quad-core Qualcomm Snap dragon procesor od 2.3 Ghz i 4 jezgre, tu su i, 3 GB RAM-a , baterija od 3,200 mAh dovoljno snažna da to sve pokreće. Kamera od nevjerovatnih 20,7 megapiksela je obogaćena sa nekoliko novih opcija među kojima je Timeshift video koji vam omogućava fotografisanje u 120 okvira po sekundi, a kasnije određene scene možete usporiti i napraviti efekat usporenog snimka, te BONZ procesor za fotografije. Novina je i mogućnost snimanja 4K rezolucijskih snimaka sa stedyShot mogućnošću. Ultra HD snimanje ima rezoluciju od 3840 x 2160 piksela.

Sony je kod Z2 modela poboljšao i kapacitet zvuka koji je kod Z1 modela bio slaba tačka.Tu je STM10 stereo mikrofon koji omogućuje stereo audio snimanje, a tu su i neizbježni stereo zvučnici i tehnologija neutralisanja digitalne buke.

Pored svih ovih sjajnih specifikacija važno je napomenuti da je Z2 otporan na prašinu, vodu i udarce.

Da sumiramo – Sony je Z1 unaprijedio u svakom mogućem smislu i napravio smartfon po svačijoj mjeri iako je dizajn ostao gotovo nepromijenjen.