Sony za vas ima "džepnu klimu"

Written by

Sony za vas ima “džepnu klimu”

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 233

Iz japanske kompanije Sony stiže simpatičan gadget koji je koristan baš u ovo doba godine, s obzirom da je u pitanju „džepna klima“.

Bluetooth uređaj Reon Pocket je velik kao platna kartica i težak 85 grama. Zahvaljujući tome, ne vidi se kad ga neko nosi i to u posebnom džepu koji se nalazi na zadnjoj strani majice, uz vrat. Tako postavljen, Reon Pocket izduvava hladan vazduh i to do 13 stepeni Celzijusovih niže u odnosu na spoljnu temperaturu.

Aktivira se putem mobilne aplikacije, dakle manuelno, a s telefonom je povezan bluetooth-om. Ovaj „džepni klima uređaj“ podržava nekoliko načina rada, a iz Sony-ja navode da će uskoro biti moguće i njeno automatsko pokretanje, odnosno način rada.

Za one koji pretjerano ne vole zimu, dobra vijest je da ovaj mini uređaj tokom hladnih dana može da se koristi i za grijanje. U zimskom periodu temperaturu može da podigne do osam stepeni Celzijusovih.

Reon Pocket radi pomoću baterije za čije punjenje je potrebno dva sata, nakon čega može da traje i do 24 časa. Ipak, ovaj mini uređaj je za sada dostupan samo u Japanu, pa ćemo morati da pričekamo dok se i lično ne uvjerimo u njegovu funkcionalnost.