Written by

SpesDriver: Domaća aplikacija za pripremu vozačkog ispita

Uncategorized| Views: 670

SpesDriver 2

Darko Lukić je bio srednjoškolac u vrijeme kada se susreo sa  problemom komplikovane i pomalo dosadne pripreme za polaganje vozačkog ispita. Međutim, za razliku od ostalih srednjoškolaca, Darko je odlučio da učini nešto po tom pitanju i iz te odluke se izrodila aplikacija SpesDriver, koja sada postiže uspjehe i u susjednim državama.

SpesDriver je aplikacija koju je osmislio mladić iz Bijeljine, a koja znatno pojednostavljuje i olakšava postupak pripreme za polaganje teorijskog dijela vozačkog ispita. Prvobitno napravljena u vidu internet stranice, ubrzo je postala i aplikacija za Android telefone. Ona sadrži sva pitanja objavljena od strane nadležnih organa i korisnici pomoću nje mogu da testiraju svoje znanje prije nego što izađu na ispit. Pitanja su grupisana prema kategorijama vozačkih dozvola, pa je na taj način moguće ciljano pripremati se za polaganje A, B ili C kategorije. Osim toga, teorijski zadaci su grupisani i prema vrsti, što korisnicima omogućava da usavršavaju onu oblast koja im zadaje najviše muka. Bilo da se radi o klasičnoj teoriji, prepoznavanju znakova ili pravilima prvenstva na raskrsnicama, osoba na čijem telefonu se nalazi SpesDriver može iznova prolaziti kroz pitanja dok ne bude u potpunosti spremna za izlazak na prvi dio vozačkog ispita. Sa druge strane, moguće je i polaganje testa u cjelini, i to bilo kada, jer SpesDriver čuva sve prethodno rađene testove koji kandidatu ostaju dostupni i bez internet konekcije.

Aplikacija je vrlo jednostavna za upotrebu, a njeno preuzimanje je besplatno i nije potrebna nikakva prethodna registracija. Takođe, aplikacija je responsivna, pa se bez problema prilagođava ekranima svih veličina te se može koristiti na pametnom telefonu, tabletu, laptopu ili desktop računaru. Darko, sada student računarstva i automatike u Novom Sadu, zajedno sa kolegama sa fakulteta aktivno radi na stalnom unapređenju SpesDrivera. Tako je nedavno dodat i spisak auto-škola u Bosni i Hercegovini, kako bi se zainteresovanima olakšao pronalazak najpogodnije škole. Upravo su auto-škole ovu aplikaciju dočekale raširenih ruku, jer im ona omogućava da svojim kandidatima ponude više sadržaja i moderan sistem edukacije. Iz tog razloga već više od 10 njih iz Bosne i Hercegovine je SpesDriver uvrstilo u svoj program obuke.

Aplikacija je već počela i da se širi regionom, pa je preuzimaju i korisnici iz susjednih država. Paralelno sa njihovim, povećava se i interesovanje poslovnih partnera, pa je do sada pet auto-škola iz Srbije usvojilo SpesDriver u svoj redovni sistem. Ova aplikacija, tako, postaje pravi regionalni uspjeh i dobar putokaz za sve mlade programere iz okruženja.