Spotify

Written by

Spotify bilježi značajan porast broja korisnika

m:apps, preporučujemo| Views: 88

Spotify je odskora dostupan u istočnoj Evropi, a brojke ukazuju na značajan porast u broju korisnika u posljednjem kvartalu.

Finansijski izvještaj Spotify-a za drugi kvartal 2020. godine ukazuje na veliki korak u povećanju broja korisnika ove platforme. U posljednjih mjesec dana Spotify je proširio svoje tržište, na istočnu Evropu i dio Azije. Veća dostupnost na tržištu zasigurno je uticala na povećanje broja korisnika, ali isto tako i epidemiološka situacija koja u svakom pogledu uvećava potrebu za korišćenjem tehnologije. 

A brojke su impresivne. Ostvarili su porast od 29 odsto u broju aktivnih korisnika u jednom mjesecu. Broj je dostigao 299 miliona. Čak i predstavnike kompanije iznenadilo je proširenje mreže korisnika u Sjevernoj i Indiji. Dok su veće cifre u ostatku svijeta očekivane, kao rezultat veće dostupnosti aplikacije. 

Iako su u aprilu i maju prihodi stagnirali, čak i opadali, Spotify se vratio “u igru”. Sa nekoliko novih funkcija i proširenjem tržišta, svakako su napravili odličan potez, što se pokazalo i u njihovom finansijskom izvještaju.