Written by

Sprema li Google Chromebooks sa displejom od 4K?

m:ovo m:ono| Views: 88

krombuk

Jedno od obećanja koje Google Chrome dao svojim korisnicima jeste da će se u skorijoj budućnosti pojaviti Chromebooks sa 4K displejom, a prema tvrdnjama pojedinih medija izgleda da se nisu šalili. Tako bi uskoro mogli imate laptope sa ultra visokom 4K rezolucijom.

Na osnovu ovih izjava slobodno možemo očekivati laptope sa Chrome operativnim sistemom kao i tablete sa 3840 x 216 rezolucijom koja može imati četiri puta vieću gustinu piksela u Full HD, a to se trenutno može vidjeti samo kod najskupljih laptopa i televizora koji se trenutno mogu naći na tržištu. Činjenica da Google sa svojim partnerima uopšte razmatra uvođenje 4K Chromebook-a ukazuje i na to da su posvećeni razvoju ekosistema Chrome operativnog sistema kao i razvoju hardvera.

Ipak displeji sa 4K rezolucijom sa sobom nose i mnoštvo komplikacija jer će oni značajno opteretiti procesore i baterije prijenosnih uređaja, a glavni izazov sa kojim će se proizvođači Chromebook-a susresti je i otkrivanje načina da se obezbjedi redovna baterija koja će trajati 10 sati bez žrtvovanja mobilnosti, ali i estetike.