Spremite se za novi Google uređaj: Pixel XL2 je telefon koji ćete obožavati

google-pixel-xl-2-concept-design_148958722790

Od ranije je poznato da kompanija Google radi na telefonima kojim se želi zasjeniti konkurencija, jer tržištu mogu parirati kvalitetom, a cijena je znatno niža od uređaja iz njihovog ranga. Kako smo vam pisali ranije, posljednji Google model bio je Pixel XL, a sada je sve spremno da njegov nasljednik XL2 zasjeni tržište pametnih telefona.

Naime, taj telefon bi mogao pratiti korake LG G6 i Samsung Galaxy S8 modela, sa ekranom koji stiže sa odnosom od oko 2:1, umesto uobičajenog 16:9 odnosa.

Telefon ima 5.6-inčni displej sa 2560 x 1312p rezolucijom, a po svemu sudeći, radi se o uređaju koji ima ekran sposoban da prikaže dve aplikacije identične veličine u side-by-side prozoru.

Ostatak hardvera čine Qualcomm Snapdragon 835 procesor, 4GB RAM-a, 128GB skladišnog prostora, 12MP kamera na poleđini sa podrškom za 4K video, 7MP prednja kamera koja takođe može da snima 4K video.

Sada je jasnije zašto se sve nade ulažu u Pixel XL2, a poznavaoci mobilnih telefona nove generacije, poznavajući Google, vjeruju da će biti sve baš tako kako je najavljeno.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se