Written by

Šta da uradite ako YouTube aplikacija prestane s radom

mobilni svijet, u žiži| Views: 425

YouTube je najveća video platforma na internetu sa više od 1,5 milijardi ulogovanih korisnika mjesečno. Više od 400 sati sadržaja se postavlja svake minuta i više od milijardu sati video zapisa se pogleda svakog dana. Kada sve to sagledamo uopšte ne treba da čudi zašto se desi da povremeno ovaj servis jednostavno prestane sa radom. Ako vams e desi mi znamo neke trikove koji vam mogu pomoći da ga popravite i oporavite.

Postoji nekoliko stvari koji mogu omesti rad aplikacije, a jedan od najčešćih problema je svakako taj kada video jednostavno neće da se reprodukuje. Ovo su prvi koraci koje treba da prođete da biste pokušali riješiti vaš problem.

Rastartujte uređaj

Ovo je prva stvar koju treba da probate u većini slučajeva kada imate problem, jer dosta aplikacija nastavlja sa radom i kada ih zatvorite pa ometaju rad YouTube-a i ato je restart prvo što treba da probate. 

Provjerite internet konekciju

Jedan od razloga zašto video neće da se reprodukuje je upravo loša internet konekcija. Ako vam wi-fi nije dovoljno brz sigurno će se desiti da se video ne pokrene ili da prekida. 

Napravite update operativnog sistema

Postoje male šanse da je razlog zbog koga vaš YouTube ne radi kako bi trebalo zastarjeli operativni sisitem. Ako ste ispucali sve načine, obavezno uđite u podešavanja i napravite update operativnog sisitema jer tu se možda krije rješenje.

Očistite cache

Baš kao i restart ovo je jedna od prvih stvari koje treba da napravite kada vam aplikacije, među njima i YouTube ne rade kako bi trebalo. Provjerite kako se čisti cache na vašem telefonu i obavezno to napravite samo pripazite da ne izbrišete sve podatke.

Provjerite postavku datuma i vremena

Možda će vam ovo zvučati čudno, ali postavka datuma i vremena može da utiče na rad YouTube alikacije jer Google serveri mogu imati problema sa sinhronizacijom ako nisu ispravno podešeni.

Napravite update aplikacije

I na kraju posljednja stavka koju možete da napravite jeste da napravite update YouTube aplikacije, u najgorem slučaju da je izbrišete i ponovo instalirate.