Šta donose nove funkcije Google Lens

Written by

Šta donose nove funkcije Google Lens?

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 121

Duži boravak u kući pružio nam je brojne mogućnosti, poput učenja nekog novog jezika. Međutim, ukoliko jezik nismo baš najbolje savladali, tu su nove funkcije u Google Lens.

Naime, aplikacija vam može pomoći da vježbate izgovor – samo skrenirajte neki tekst kamerom i potom pritisnite „Slušaj“. Funkcija je dostupna kako za jednu riječ, tako i za cijele paragrafe.

Ponekad naiđemo na riječi koje ne razumijemo, čak i ako su napisane najjednostavnijim jezikom. Sada možete izabrati riječ ili pojam i jednim pritiskom na Google-u pretražiti značenje. Kao i svako drugo pretraživanje, ovo donosi korisne rezultate sa Wikipedije ili drugih relevantnih web-lokacija.

Ukoliko bilješke vodite na papiru, veoma ih lako možete prenijeti u svoj računar. Google Lens već neko vrijeme može prepoznavati rukopis, a nova verzija donosi i mogućnost kopiranja teksta na računar.

Tri nove ove funkcije su za sada dostupne Android korisnicima, a oni sa iOS uređajima će morati pričekati nešto duže samo za „Slušaj“ funkciju.

Foto: rafapress / Shutterstock.com