Šta donosi alatka Off Facebook?

Written by

Šta donosi alatka Off Facebook?

m:apps, preporučujemo| Views: 127

Facebook prati šta radite i kada niste na toj mreži, kao i koje proizvode kupujete, da li ste nekome nešto donirali ili koje sadržaje ste gledali, koristeći alate kao što je Facebook Pixel, kod na koji su deponovani milioni sajtova.

Ta društvena mreža koristi tako prikupljene informacije kako bi korisnicima slala personalizovane oglase koji obuhvataju sfere i oblasti koje ih interesuju i o kojima su tražili informacije u onlajn svijetu.

U cilju veće zaštite privatnosti korisnika, Facebook je sada lansirao dugo obećavanu postavku, a radi se o tome da će oni sami moći da odluče hoće li dozvoliti da ta društvena mreža prati njihove aktivnosti na internetu. Tako će svako ko želi moći da blokira Facebook da prikuplja informacije o njemu sa drugih sajtova i aplikacija.

Alatka je nazvana Off Activity Facebook i korisnicima omogućava da detaljno prouče podatke o sebi koje neke platforme i aplikacije dijele te da ih potom uklone sa svoje Facebook stranice.

Ranije poznata kao opcija „očisti istoriju“, alatka Off Facebook će i dalje prikupljati podatke o navikama i interesovanjima korisnika te društvene mreže kako bi im ciljano prikazivala oglase, ali u izmijenjenom obliku i s mogućnošću veće lične zaštite.

Nova postavka privatnosti je 20. avgusta lansirana u Južnoj Koreji, Španiji i Irskoj, a na globalnom nivou će bi biti dostupna tokom narednih mjeseci.