Written by

Šta donosi Facebook Explore Feed

m:ovo m:ono| Views: 138

facebook-2

Do sada su korisnici na društvenoj mreži Facebook imali jedan News Feed, mjesto na kojem su bile prikazivane sve novosti koje bi korisnike mogle zanimati – objave njihovih prijatelja, objave stranica koje su označili da im se sviđaju i oglase iz različitih oblasti.

Nova opacija koju je Facebook predstavio, Explore Feed, trebala bi biti nadopuna News Feeda. Naime, na njemu će biti prikazivani članci, video zapsi i fotografije, te ostali sadržaji koji su označili kao zanimljiv, a ne dolaze direktno od njihovih prijatelja (njihove objave i dalje ostaju u okviru News Feeda).

Razvojni tim Facebooka izmjenio je prikaz News Feeda i odvojio stranice, brendove i poznate ličnosti u novi odjeljak, koji se nalazi pod ikonicom rakete u aplikacijama za iOS i Android operativni sistem. Raketa se u prošlosti s vremena na vrijeme pojavljivala, ali i odlazila, a ovog puta raketa, odnosno Explore Feed, ostaje kao stalni dio Facebooka.

Explore Feed sadrži i prijedloge brendova, stranica i medija koji bi se korisnicima mogli svidjeti, a koje ranije nisu mogli vidjeti ili nistu pratili te stranice. Facebook još ima problema sa usaglašavanjem vremena objava, pa će korisnici moći vidjeti sadržaj koji je objavljen prije dva dana ili prije dva sata, a jedan za drugim.