Written by

Šta donosi nova Moto G7 serija?

moj android| Views: 158

Priča se da će Motorola ugasiti svoju Play liniju mobilnih telefona te da će naredna dva modela nositi nazive Moto G7 i Moto G7 Plus. Iako još uvijek ne postoje čvrsti dokazi za ovo, mora se primjetiti da bi ovo bi prilično neobičan potez kompanije da nakon predstavljanja Play verzije Moto G4, G5 i G5S sada predstave samo redovnu i Plus liniju.

Play verzija telefona je obično ona najpovoljnija, Moto G6 play, na primjer je nešto deblji i teži od regularne verzije, a takođe koristi micro USB i ima nešto lošiju rezoluciju te slabiju kameru.

U ovom trenutku ne postoji baš previše informacija kad je ova Moto G7 linija telefona u pitanju, ali sigurno nas čekaju brojna iznenađenja.

S obzirom na to da je G6 serija lansirana u martu ove godine, pretpostavlja se da će novi modeli biti predstavljeni u isto vrijeme sljedeće godine. Međutim, već smo imali prilike da vidimo neke fotografije na kojima je prkazan novi model, po čemu bi se moglo zaključiti da bi se na tržištu mogao pojaviti i ranije.  S druge strane dok Motorola ne objavi neko zvanično saopštenje možemo samo da nagađamo.