Written by

Šta je Google kupio od Fossil-a?

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 373

Tehnologija svakim danom postaje sve pametnija, a spajanje dva velika brenda poput Google-a i Fossil-a dovoljno govori o odličnim poslovnim prilikama na ovom polju. 

Cifra od skromnih 40 miliona dolara je cijena smart tehnologije prodana od strane Fossil-a. Zajedno sa dijelovima tima za razvoj tehnologije Google je kupio i dio same smart tehnologije, ali to ne znači da će pomenuti gigant prestati sa njihovim razvojem i proizvodnjom. Naprotiv, ova tranzicija će, uz vrhunski dizajn, na koji smo navikli, omogućiti veću paletu proizvoda prilagođenu različitim potrebama korisnika.

Obe kompanije su saglasne da su udružene snage na postavljanju novih standarda ključne za uspješnost projekta. Iako tačni detalji ugovora o saradnji nisu poznati i prepušteni su spekulacijama, prvi rezultati zajedničkog rada se očekuju krajem ovog i početkom sljedećeg mjeseca. 

Obožavaoci pametnih satova nestpljivo čekaju odgovor na pitanje da li će Google konačno izbaciti izbaciti Pixel Watch, svoju verziju pametnog sata ili ne. Iako hardver češće ostaje u sijenci kao sporedna uloga proizvoda, Google ima mogućnost da to preokrene na nekom od narednih događaja poput godišnjeg Pixel-a ili Google I/O developer konferencije.

Ne preostaje nam ništa drugo nego da čekamo i do tada uživamo u dostupnim funkcijama postojećih satova, bili oni pametni ili ne.