Written by

Šta je novo na Firefoxu za Android?

moj android| Views: 57

mozilla

Mozilla je nedavno lansirala poboljšanu verziju jednog od najpopularnijih pretraživača za Windows, Mac, Linux, ali i za Android uređaje. Mi smo malo više pažnje obratili na ažuriranu verziju za Android pa vam otkrivamo šta je to novo.

Kad je u pitanju Firefox 43 za uređaje koji rade na Android operativni sistem on nije doživio neke spektakularne promjene, ali poboljšanja koja su se desila svakako ćete primjetiti ako najčešće koristite upravo ovaj pretraživač. Najveća promjena je sigurno dodatak u vidu audio indikatora na listi tabova, što je zaobišlo Android tokom prethodne nadogradnje. Sa ovim dodatkom na svojim uređajima možete jasno vidjeti koji to tabovi proizvode zvuk.

Da biste koristili ovu opciju jednostavno dodirnite numerisanu ikonicu sa tabovima na vrhu ekrana, nakon toga ćete vidjeti listu otvorenih stranica, a one koje imaju zvučnik pored, logično, proizvode zvuk. Možete dodirnuti stranicu da se otvori pa odlučiti kako dalje da riješite problem. Za razliku od desktop verzije, ova za Android nema opciju da jednostano kliknete na mute i riješite se zvuka.

Mozilla po starom dobrom običaju predstavlja novu verziju pretraživača svakih šest sedmica, a očekuje se da Firefox 44 stigne prije januara.