Written by

Šta je Samsung Secure Folder i kako da ga iskoristite na najbolji mogući način?

mobilni svijet, u žiži| Views: 487

Zaštita podataka na mobilnim uređajima danas je postala veoma važna, naročito kod svakodnevne korespodnecije ili čuvanja osjetljivih podataka.

Zahvaljujući opciji Secure folder sada je moguće zaštiti svoje lične podatke na Samsung telefonima. Ova opcija pravi poseban prostor na uređaju za čuvanje ličnih podataka i brine se da oni budu dostupni samo korisnicima.

Samsung-ova bezbjedna fascikla (Secure Folder) je moćno sigurnosno rješenje koje korisnicima omogućava da kreiraju privatni i šifrovani prostor za skladištenje sadržaja kao što su fotografije, dokumenti i datoteke za snimanje zvuka pod dodatnim slojem zaštite. Secure Folder ima i svoj antivirusni program koji neprestano štiti krajnjeg korisnika od ugrožavanja pri korišćenju uređaja dok je korisnik na Internetu.

Moguće je šifrovati i SD kartice u telefonima (one koje imaju tu mogućnost) pa Samsung putem Secure Foldera ili KNOX foldera (kod poslovnih korisnika ) koristi i dodatnu, hardversku enkripciju podataka na samom uređaju i tako dodatno štiti korisnika. U slučaju da je uređaj s ovim sistemom ukraden, a želi se „otključati“ prepoznaće da neko nastoji da instalira ROM koji nije verifikovani Samsung ROM te će fizički zaključati hardver na uređaju i ukloniti mogućnost da druga osoba pristupi podacima.