Šta je sve Samsung ovog februara raspakovao?

Samsung je na posljednjem Galaxy Unpacked događaju predstavio Galaxy S22 liniju telefona, kao i Galaxy Tab S8 tablet uređaje.

U fokusu ovogodišnjeg predstavljanja najnovijih uređaja kompanije Samsung je Galaxy S22 linija, koju čine Galaxy S22 i S22+, modeli stvoreni da budu lijepi i ekološki prihvatljivi.

Samsung Galaxy S22

Ovu seriju telefona krasi najmoćnija Samsung kamera ikad. Modeli nove porodice nude 23% veći senzor u odnosu na Galaxy S21 i S21+ uređaje. Adaptive Pixel tehnologija se pobrinula da kamera propušta više svijetla, što donosi jasnije detalje i živopisnije boje, čak i u mraku. Na poleđini su tri kamere: širokougaona od 50 MP, telefoto od 10MP i ultra široka kamera od 12 MP podržana umjetnom inteligencijom.

Auto Framing detektuje i prati do 10 osoba istovremeno te automatski prilagođava fokus kamere. Iz kompanije su se pohvalili i naprednom VDIS tehnologijom koja minimalizuje vibracije prilikom slikanja u pokretu. Portrait mode je poboljšan novom AI Stereo Depth Map-om, koji će uz pomoć sofisticiranog algoritma umjetne inteligencije, uhvatiti i najsitnije detalje.

Oba uređaja opremljena su čvrstim Dynamic AMOLED 2x ekranima. Galaxy S22 ima ekran veličine 6,1 inča, dok ekran modela Galaxy S22+ iznosi 6,6 inča. Ekrani su unapređeni inteligentnom Vision Booster tehnologijom, koja automatski prilagođava prikaz prema osvjetljenju u okruženju te dodatno poboljšava kontrast boja.

Šta je sve Samsung ovog februara raspakovao?

Galaxy S22 serija predstavlja dosad najizdržljivije telefone jer su izrađeni od Armor Aluminum materijala. U pitanju je najčvršći okvir od aluminija uparen da najnovijim Corning Gorilla Glass Victus+ zaštitnim staklom. Za uglađeniji i profinjeniji izgled, pobrinuo se Contour-Cut okvir.

Samsung One UI korisnički pristup olakšava personalizaciju pametnog telefona. Korisnici mogu u potpunosti prilagoditi izgled svog početnog ekrana, od dizajna ikona, widgeta, odabira palete boja i još mnogo toga.

Uređaji dolaze s dugotrajnom baterijom uz brzo punjenje od 25 W, dok Galaxy S22+ ima snažnu bateriju koja može trajati više od jednog dana sa samo jednim punjenjem i super brzim punjenjem od 45 W.

Završna mat i staklena obrada s tankim i simetričnim metalnim okvirom daje ovoj seriji besprijekoran izgled. Uređaji su dostupni u fantomski crnoj, bijeloj, zelenoj i rozo-zlatnoj boji.

Galaxy Tab S8

Nova serija tablet uređaja uključuje modele Tab S8 i S8+ te model Ultra koji krasi najveći ekran i moćne performanse. Zahvaljujući ultra širokim prednjim kamerama, inteligentnoj Auto-framing tehnologiji te kombinaciji tri mikrofona, Galaxy Tab S8 donosi najbolje korisničko iskustvo.

Galaxy Tab S8 Ultra dolazi sa velikim Super AMOLED ekranom od 14,6 inča s brzinom osvježavanja od 120 Hz. Opremljen je snažnim dvostrukim prednjim kamerama od 12MP uz profesionalni 4K kvalitet video poziva.

Samsung Auto-framing tehnologija omogućava automatsko zadržavanje fokusa tokom poziva. Za besprijekorno čist zvuk pobrinula su se tri ugrađena mikrofona sa tehnologijom utišavanja buke iz okruženja. Četvorostruki zvučnici s Dolby Atmos tehnologijom na sva tri Galaxy Tab S8 modela osiguravaju savršen zvuk.

Mogućnosti multitaskinga su unapređene zahvaljujući Multi-active Windows sistemu rada. Sada možete sigurno i lako dijeliti datoteke uz pomoć Quick Share funkcije koja je zaštićena lozinkom. Bolju produktivnosti obezbjeđuje izuzetno moćan procesor od 4 nm i elegantna S Pen olovka.

Modeli Galaxy Tab S8 Ultra i Tab S8+ dolaze s novom i poboljšanom S Pen olovkom koja pruža impresivno iskustvo pisanja. Ekskluzivno partnerstvo kompanije Samsung sa aplikacijom Clip Studio Paint, S Pen olovku pretvara u kist za slikanje, a veliki ekran tableta Galaxy Tab S8 u slikarsko platno.

Ova serija je opremljena baterijom koja traje cijeli dan, a podržava super brzo punjenje od 45 W koje može napuniti bateriju do 100% u 80 minuta.

Galaxy Tab S8 serija dolazi u najtanjem i najjačem kućištu od Armor Aluminuma koje je otpornije na ogrebotine za 30%. Besprijekorno funkcioniše sa cijelim ekosistemom Galaxy uređaja, kao što su Second Screen i Buds Auto Switch za automatsko isključivanje slušalica.

Fotografije: Samsung Mobile Press