Written by

Šta je to Firefox Monitor?

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 125

Povreda podataka je nažalost u posljednje vrijeme postala veoma česta na Internetu i uglavnom je teško otkriti da li su i naši podaci bili na udaru hakera. Mozilla’s Firefox Monitor je web site koji izgleda kao veoma zgodna polazna tačka za otkrivanje istog.

Sve što treba da uradite jeste da ukucate svoju adresu na ovaj sajt i otkrijete da li je ijedan nalog koji je povezan sa tom adresom bio pogođen bilo kakvom krađom podataka. Nije važno da li je u pitanju LinkedIn, MySpace ili bilo koji drugi sajt, Firefox Monitor će vam pomoći da otkrijete da li je bilo nekih nedozvoljenih ulaza.

Možda vam sve ovo znači poznato jer se Mozilla udružila sa popularnom stranicom Been Pwned koja korisnicima nudi upozorenja o zloupotrebama već dugi niz godina i udruživanje sa Mozilla-om je bio sasvim logičan potez.

Osim što možete provjeriti sve svoje naloge, na ovoj stranici se pojavljuju i savjeti vezani za lozinke. Neki od pokazatelja upućuju na upotrebu menadžera lozinke, usvajanje dvostruke autentifikacije te korišćenje različitih lozinki za svaki račun. Svi ti savjeti mogu vam biti od velike pomoći kad je u pitanju sigurnost vaših podataka.