Written by

Šta korisnicima LG telefona pruža specijalna verzija Google HDR-a?

moj android| Views: 364

v30

S obzirom na to kako kamera Google Pixel 2 telefona ima zaista mnoštvo interesantnih opcija i daje sjajne rezultate uopšte ne čudi zašto mnogi programeri rade na tome da importuju aplikaciju Google kamere na ostale Android uređaje.

Postoji poseban port za HDR+ i portret modove za telefone koje imaju Qualcomm procesor ili Samsung SoCs, ali sve ove modifikovane aplikacije za kamere dosad nisu bile sposobne raditi na sekundarnim kamerama bilo kojeg telefona sa dualnom kamerom. Programeri su napravili port Google Pixel 2 aplikacije kamere koja je kompatibilna za kamere sa širokim uglom kao što je kod modela LG V30, V20, G6 i G5.

Ova opcija je testirana od strane stručnjaka i oni tvrde da promjena nije toliko vidljiva na prvi pogled, ali kad malo dublje analizirate moći ćete primjetiti kako HDR+ fotografijama daje detalje koji ranije nisu postojali na standardnim fotografijama.

Iako aplikacija poboljšava kvalitet fotografija, samo iskustvo korištenja ove aplikacije može biti čak i bolje.

Ono što su nedostaci jeste što se nije moguće prebacivati sa jedne na drugu aplikaciju i ona povremeno prekida sa radom, ali to se uglavnom dešava na starijim LG modelima.