Šta možemo očekivati od Galaxy A9 modela?

U posljednje vrijeme postaje nepisano pravilo, što veći broj kamera na mobilnom telefonu – to bolje. Nakon dvostrukih i trostrukih kamera na red su stigle i četvorostruke kamere.

Samsung Galaxy A9s spakovao je čak četiri kamere u uređaj srednje cjenovne kategorije.

Kada je riječ o specifikacijama novog Samsung-a Galaxy A9s, uređaj će navodno imati 6.3-inčni ekran odnosa stranica 18:9, FHD+ rezolucije.

Ni na ovom modelu neće izostati nezaobilazni notch, odnosno zub u gorenjem dijelu ekrana. Ispod haube Galaxy A9s telefona će se nalaziti Qualcomm Snapdragon 660, za koje tvrde da je odličan čip na telefonima u „mid range“ segmentu. Galaxy A9s će imati 6GB RAM-a i 128GB interne memorije, koju je moguće dodatno proširiti MicroSD karticama.

Za autonomiju telefona pobrinuće se baterija respektabilnim kapacitetom od 3720mAh što bi trebalo i najzahtjevnijim korisnicima osigurati da im uređaj izdrži cijeli dan korištenja.

Poleđinu uređaja će krasiti čak četiri kamere, od kojih glavna imati senzor od 24MP te otvor blende f/1.7. Druga zadnja kamera će imati senzor od 5MP uz otvor blende f/2.2 te će služiti samo za „hvatanje“ dubine objekata prilikom slikanja portret fotografija. Treća, pomoćna kamera će imati senzor od 8MP uz otvor blende f/2. koja će omogućiti toj kameri da obuhvati široki ugao od 120 stepeni.

Na kraju dolazimo i do posljednje, četvrte telefoto kamere koja će najavjerovatnije imati senzor od 10MP uz otvor blende f/2.4 te će služiti za optičko zumiranje.

Špekuliše se da bi na prednjoj strani uređaja mogle pozicionirati dvije kamere, pa će ovo biti jedan od prvih pametnih telefona sa čak šest kamera.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se