Written by

Šta možemo očekivati od Galaxy A9 modela?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 261

U posljednje vrijeme postaje nepisano pravilo, što veći broj kamera na mobilnom telefonu – to bolje. Nakon dvostrukih i trostrukih kamera na red su stigle i četvorostruke kamere.

Samsung Galaxy A9s spakovao je čak četiri kamere u uređaj srednje cjenovne kategorije.

Kada je riječ o specifikacijama novog Samsung-a Galaxy A9s, uređaj će navodno imati 6.3-inčni ekran odnosa stranica 18:9, FHD+ rezolucije.

Ni na ovom modelu neće izostati nezaobilazni notch, odnosno zub u gorenjem dijelu ekrana. Ispod haube Galaxy A9s telefona će se nalaziti Qualcomm Snapdragon 660, za koje tvrde da je odličan čip na telefonima u „mid range“ segmentu. Galaxy A9s će imati 6GB RAM-a i 128GB interne memorije, koju je moguće dodatno proširiti MicroSD karticama.

Za autonomiju telefona pobrinuće se baterija respektabilnim kapacitetom od 3720mAh što bi trebalo i najzahtjevnijim korisnicima osigurati da im uređaj izdrži cijeli dan korištenja.

Poleđinu uređaja će krasiti čak četiri kamere, od kojih glavna imati senzor od 24MP te otvor blende f/1.7. Druga zadnja kamera će imati senzor od 5MP uz otvor blende f/2.2 te će služiti samo za „hvatanje“ dubine objekata prilikom slikanja portret fotografija. Treća, pomoćna kamera će imati senzor od 8MP uz otvor blende f/2. koja će omogućiti toj kameri da obuhvati široki ugao od 120 stepeni.

Na kraju dolazimo i do posljednje, četvrte telefoto kamere koja će najavjerovatnije imati senzor od 10MP uz otvor blende f/2.4 te će služiti za optičko zumiranje.

Špekuliše se da bi na prednjoj strani uređaja mogle pozicionirati dvije kamere, pa će ovo biti jedan od prvih pametnih telefona sa čak šest kamera.