Written by

Šta možemo očekivati od Honor Note 10

moj android| Views: 109

Honor, brend koji je blizak kompaniji Huawei se priprema da živi svoju liniju fableta, koja je nazvana Note. Nakon što su procurile fotografije dizajna novog uređaja kao i neke specifikacije iz kompanije su odlučili da sve ozvaniče pa je Honor Note 10 na društvenim mrežama predstavljen kao sljedeći uređaj u ponudi.

Predstavnici Honor-a su objavili kako u prethodne dvije godine rade na novom uređaju, a prema fotografijama koje su procurile on veoma podsjeća na uređaje iste kompanije koji su nedavno ugledali svjetlo dana. Po onome što se može zaključiti na osnovu teaser-a, lansiranje će biti održano u Pekingu, ali zvanični datum još uvijek nije poznat. Sve su prilike da će uređaj prvo biti lansiran za kinesko tržište, a nakon toga i za evropsko tokom IFA u Berlinu.

Ono što defintivno možemo očekivati od ovog modela je prepoznatljiv dizajn, metalni okvir sa velikim 18:9 ekranom s prednje strane koji bii trebalo da ima Qhd rezoluciju, a biće veličine 6,9 inča. Ekran će biti AMOLED, a za Honor će ga izraditi Samsung.

Uređaj bi trebalo da ima sensor za otiske prstiju koji će biti lociran na poleđini, a ne ispod ekrana, a tu su i dvije kamere koje su postavljene horizontalno. Glavna kamera će imati 16 megapiksela I podržavaće AI.

Kad su u pitanju tehničke specifikacije tu je frhunski HiSilicon SoC i Kirin 970 procesor što savršeno odgovara uz 6GB RAM-a I 128 GB memorije