Šta možemo očekivati od Honor Note 10

Honor, brend koji je blizak kompaniji Huawei se priprema da živi svoju liniju fableta, koja je nazvana Note. Nakon što su procurile fotografije dizajna novog uređaja kao i neke specifikacije iz kompanije su odlučili da sve ozvaniče pa je Honor Note 10 na društvenim mrežama predstavljen kao sljedeći uređaj u ponudi.

Predstavnici Honor-a su objavili kako u prethodne dvije godine rade na novom uređaju, a prema fotografijama koje su procurile on veoma podsjeća na uređaje iste kompanije koji su nedavno ugledali svjetlo dana. Po onome što se može zaključiti na osnovu teaser-a, lansiranje će biti održano u Pekingu, ali zvanični datum još uvijek nije poznat. Sve su prilike da će uređaj prvo biti lansiran za kinesko tržište, a nakon toga i za evropsko tokom IFA u Berlinu.

Ono što defintivno možemo očekivati od ovog modela je prepoznatljiv dizajn, metalni okvir sa velikim 18:9 ekranom s prednje strane koji bii trebalo da ima Qhd rezoluciju, a biće veličine 6,9 inča. Ekran će biti AMOLED, a za Honor će ga izraditi Samsung.

Uređaj bi trebalo da ima sensor za otiske prstiju koji će biti lociran na poleđini, a ne ispod ekrana, a tu su i dvije kamere koje su postavljene horizontalno. Glavna kamera će imati 16 megapiksela I podržavaće AI.

Kad su u pitanju tehničke specifikacije tu je frhunski HiSilicon SoC i Kirin 970 procesor što savršeno odgovara uz 6GB RAM-a I 128 GB memorije

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se