Written by

Šta možemo očekivati od Samsung Active S6 modela

moj android| Views: 41

s6

Iz Samsunga su slučajno procurile informacije koje nam jasno otkrivaju šta možemo očekivati od novog Active S6 modela čija se zvanična prezentacija očekuje na jesen. Jedan nemarni “tvit” praćen fotografijom je uzbudio cijelu javnost prije nego je brže-bolje izbrisan. Uprkos tome mnogi deatlji su poznati i sad gotovo sa sigurnošću možemo znati šta da očekujemo.

Active S6 model će imati QHD Super AMOLED displej od 5.1 inča, a baterija će ostati ista kao kod Galaxy S6 modela. Planirana je memorija od 32GB, ali za razliku od S6 i S6 Edge modela neće biti mogućnosti nadogradnje.

Ono što je sigurno najinteresantnije i što će privući pažnju jesu prave tipke na telefonu umjesto standardnog touch screena, a uklonjen je i senzor otisaka prstiju. Samsung je Active S6 telefon napravio nešto izdržljivijim od prijašnjih modela pa je kućište otpornije na udarce, padove i ostale nezgode koje nam se sa telefonima često dešavaju.

Kad je u pitanju kamera ona će i kod ovog modela imati 16 megapiksela, ali će optički stabilizator slike biti uklonjen što je sigurno velika razlika u odnosu na prethodnike. Prednja kamera će imati 5 megapiksela, a to je sasvim dovoljno za sve ljubitelje selfija.

Dalo bi se naslutiti i da će ovaj telefon s obzirom na poznate karakteristike biti nešto povoljniji u odnosu na S6 i S6 edge modele, ali to su samo naše pretpostavke.