Written by

Šta možemo očekivati od Samsung Galaxy S 10 modela?

moj android| Views: 49

galaxy

Iako je Samsung Galaxy S 9 svijetu predstavljen prije nešto više od dva mjeseca već se uveliko nagađa kakve to novitete bi nam mogao donijeti Samsung Galaxy S 10. Postavlja se pitanje da li će Samsung za ovaj model koji bi trebalo da nosi okrugli broj donijeti neke velike promjene ili će se držati dobrog i provjerenog recepta?

Sljedeće godine Samsung će predstaviti nasljednika S 9 modela, a kodno ime koje se spominje na koreanskom sajtu je The Bell. Nakon što je otkriveno kodno ime, proizvođači su zajedno sa partnerima počeli razvijati najnoviji model, a ovo ime bi se moglo odnositi na poteškoće sa kojima se tržište mobilnih telefona trenutno susreće i kako to ovaj brend planira da ih prevaziđe.

Ono o čemu se uveliko priča jeste da bi Samsung konačno mogao ima in-display senzor za otiske prstiju što je projekat na kome se radi već neko vrijeme, ali usljed tehničkih poteškoća je izostao kod prethodna dva modela. Senzor bi trebalo da bude pozicioniran u sam AMOLED ekran.

Pored senzora za otiske prstiju priča se i o 3D skeneru lica što bi mogla biti sasvim realna opcija s obzirom na to da se sa ovim eksperimentiše još od Galaxy Note 7 modela. Sigurnost je već neko vrijeme prioritet kompanije Samsung i zato je sasvim izvjesno da bi se ova funkcija moga naći u novom Galaxy modelu.

Što se tiče dizajna, stručnjaci kažu da tu ne bi trebalo očekivati neke radikalne promjene i da će Sasmung ostati kod svog prepoznatljivog izgleda. Po svemu sudeći beskrajni ekran te veličine ekrana od 5,8 i 6,3 inča su konstanta.