iOS 14.2.1

Written by

Šta nam donosi iOS 14.2.1?

mobilni svijet, u žiži| Views: 99

Stiglo je novo ažuriranje za iPhone 12, a šta nam tačno iOS 14.2.1. donosi, saznajte u nastavku.

Kompanija Apple je objavila novu verziju iOS-a. A, posljednje 14.2.1 ažuriranje se razlikuje od većine dosadašnjih. Nove iteracije softvera obično budu dostupne za sve podržane uređaje, ali ovaj put imamo izuzetak.

Naime, iOS 14.2.1 je namijenjen samo članovima porodice iPhone 12. Dakle, ažuriranje je isključivo za iPhone 12, iPhone 12 mini, 12 Pro i 12 Pro Max. Ali, kada pogledate dnevnik promjena, to ima smisla, jer je cilj nadogradnje samo jedno – da riješi probleme koji su se pojavili na novim iPhone-ima.

Na primjer, zaključani zaslon iPhone-a 12 mini ponekad nije mogao reagovati, ali to je sada riješeno. Isto važi i za problem sa nemogućnošću primanja MMS poruka koji je bio prisutan kod svih članova porodice iPhone 12.

Ono što je takođe predstavljalo smetnju su bili mogući problemi na slušnim uređajima s oznakom „Made for iPhone“. Ali, i to je sada riješeno, pa prilikom slušanja audio zapisa sa iPhona više neće biti problema.

Dakle, ukoliko imate jedan od modela iz iPhone 12 porodice, svakako vam preporučujemo da instalirate iOS 14.2.1 verziju softvera.